Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie autoturism second hand Germania

Buna ziua,

O persoana juridica din R omania(platitoare de tva si inregistrata in ROI) achizitioneaza un camion second hand din Germania in valoare de 19000 E.
Furnizorul din Germania este neplatitor de tva.
Ce oblgatii are firma din Romania? Ce declaratii fiscale sa faca, si ce trebuie platit? Cine plateste tva-ul? Multumesc!
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 12 Mai. 2014
Persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA care cumpara autoturisme ?second-hand? din alte SM va datora 24% TVA in Romania. TVA datorata nu va fi platita efectiv, ci se va aplica mecanismul taxarii inverse. Conform art. 152(2) persoana impozabila inregistrata conform art. 153 va evidentia in decontul prevazut la art. 156^2, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila, in limitele si in conditiile stabilite la art. 145-147^1, taxa aferenta achizitiilor intracomunitare, bunurilor si serviciilor achizitionate in beneficiul sau, pentru care respectiva persoana este obligata la plata taxei, in conditiile art. 150 alin. (2)-(6).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x