Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

voluntari

Suntem o fundatie cu domeniul de activitate sanatate. Intrebarea mea este: un medic care are contract de munca la un spital de stat poate sa lucreze ca voluntar la fundatie circa 2 ore pe zi sau la doua zile in functie de cererea fundatiei si cum pot sa-i decontez anumite cheltuieli de deplasare pe ce cont si in ce limita?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 17 Mai. 2012
Puteti incheia un contract de voluntariat vezi Legea nr. 195/2001- Legea voluntariatului sau puteti incheia CIM cu timp partial de munca conform art.101 din Codul Muncii. Astfel salariatul cu timp partial poate sa desfasoare activitate zilnic sau nu mai o parte din zilele saptamanii . Cheltuielile cu deplasarea pot fi decontate doar pentru salariati. Conform art. 21 alin. 2 lit. e din Codul fiscal, cheltuielile de transport si de cazare sunt deductibile la determinarea impozitului pe profit Totodata vezi si art. 296 indice 16 lit. g din Codul fiscal â? indemnizatia primita pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, in limita a de 2,5 ori indemnizatia acordata salariatilor din institutiile publice, indiferent de calitatea angajatoruluiâ?. Pentru planul de conturi consultati Ordinul nr. 1969/2007 privind aprobarea reglementÄ?rilor contabile pentru persoanele juridice fÄ?rÄ? scop patrimonial. Pentru inregistrarea deplasarilor deductibile utilizati contul 625.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Oct. 2012
Conform art. 9 lit. e), " în funcţie de înţelegerea dintre organizaţia gazdă şi voluntar, se poate stabili rambursarea de către organizaţia gazdă, în condiţiile convenite în contract, a cheltuielilor efectuate pentru realizarea activităţii. Renunţarea de către voluntar la acest drept echivalează cu un act de liberalitate.". In aceste cheltuieli nu intra si cheltuielile cu deplasarea de exemplu?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x