Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Venituri obtinute la organizarea competitiilor sportive

Care sunt taxele si contributiile ce trebuie retinute/ virate in cazul arbitrilor, membrilor jurizare, respectiv alte persoane ce participa la organizarea competitiilor sportive (pe teritoriul Romaniei), avand in vedere ca o parte dintre acestia au incheiate contracte individuale de munca la federatiile sportive de care apartin? Ce tip de contracte ar trebui sa mai incheie acestia pentru acest tip de activitate? Unde ar trebui prinse aceste venituri in declaratia 112?

Multumesc frumos.
Adaugata in   Studii de caz Salarizare

1 raspuns


la 26 Iul. 2012
Se pot incheia conventii civile. Avand in vedere preverile art. 296^21 alin. (1) din Codul Fiscal, potrivit art.52, alin.(2), lit.a) din Codul Fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare, in momentul incheierii contractului/ conventiei civile , puteti opta pentru impozit 10% reprezentand plati anticipate din care se deduc contributiile sociale obligatorii. Conform prevederilor Art 296^23 alin.(2) din Codul Fiscal, in cazul in care membrii de jurizare realizeaza si venituri din salarii/ asimilate salariilor sau pensii, nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari sociale. Astfel se va retine la sursa doar impozitul pe venit si se va completa declaratia 100.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x