Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare teren si cladiri vechi in anul 2016

La o societate i-a fost anulat codul de TVA. Am depus declaratia 088 si nu i s-a acceptat revenirea ca platitor de TVA. Ce documente trebuie sa intocmeasca in cazul in care vande bunuri care sunt in patrimoniul societatii? Mentionez ca societatea detine teren agricol extravilan cumparat de la persoane fizice fara a deduce TVA, mai are teren de incinta cumparat cu factura de la Finante pe care are dedus TVA si cladiri cumparate in anul 2000 pentru care nu a dedus TVA ( au fost cumparate prin licitatie de executare silita). As dori sa stiu daca pentru bunurile mentionate - teren extravilan, teren de incinta si cladiri - trebuie sa colecteze TVA. Bunurile se vand fiecare in parte. As dori sa stiu varianta daca vinde la persoane fizice si varianta daca vinde la societati.

2 raspunsuri


la 28 Ian. 2016
Penru vanzarea de cladiri vechi firma poate beneficia de scutire de tva, operatiunea implicand si ajustarea tva dedusa la cumparare. In cazul terenurilor, pentru cel construibil, cu certificat de urbanism se va colecta tva iar pentru terenul extravilan cu destinatie agricola nu se va colecta indiferent daca vanzarea este pentru persoane fizice sau juridice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Oct. 2016
In luna ianuarie 2016 s-a vandut teren agricol in valoare de 102900 lei. In luna august 2016, in aceeasi zi dar pe baza a doua contracte s-a mai vandut teren agricol in valoare de 75830 lei pe baza unui contract si pe baza altui contract s-au vandut cladirile cu 258700 lei si terenul de incinta cu 66900 lei. Vanzarea a fost facuta la persoane fizice. Ce obligatii fiscale are de inregistrat si de plata societatea?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x