Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare cladiri si terenuri de la o societate comerciala

O societate comerciala detine active cladiri si terenuri. Cladirile cu terenul aferent a fost cumparat prin licitatie de la finante in anul 2001. A fost achitat pretul stabilit prin licitatie. A mai cumparat teren agricol de la persoane fizice in perioada 2002-2011. Acum vrea sa vanda cladirile cu terenul aferent care este situat in intravilan. De asemenea vrea sa vanda si terenurile agricole situate in extravilan. Trebuie sa vanda cu tva sau fara tva. Daca vinde la persoane fizice trebuie sa vanda cu tva? Daca vinde la persoane juridice trebuie sa vanda cu tva sau este scutit de tva? Care sunt inregistrarile contabile in ambele cazuri?

1 raspuns


la 06 Mai. 2015
Conform prevederilor Codului fiscal, art.141, alin. 2, lit. f, livrarea de constructii si a terenurilor pe care acestea sunt construite reprezinta o operatiune scutita de TVA, dar aceasta scutire nu se aplica in cazul constructiilor noi. Pe de alta parte, daca la vanzarea unei constructii ati optat pentru scutirea de TVA si ati avut dreptul la deducerea integrala sau partiala a TVA aferente achizitiei sau constructiei bunului respectiv, va trebui sa ajustati TVA dedusa, daca bunul se mai afla in cadrul perioadei de ajustare. Nu aveti obligatia ca la vanzarea unui bun imobil sa aplicati scutirea de TVA, avand posibilitatea depunerii unei notificari la administratia locala pentru aplicarea TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x