Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare automobil accidentat 100%

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o si anume: am un autoturism nou cumparat, de un an, pe societate, cu bani cash (fara datorii) si lovit intr-un accident 100% , de nu se mai poate recupera nimic din el.
Cu toate acestea, o firma, prin licitatia facuta de firma de asigurari (am uitat sa spun ca a fost asigurata casco), a primit pe ea o valoare, iar eu trebuie sa-i intocmesc factura cu TVA (?), cei de la asigurari despagubindu-ma cu diferenta.
Nu mi se pare normal sa platesc TVA, asa ca nu cred ca ar fi bine sa vand firmei respective, poate ar trebui sa vand unei persoane fizice ca fier vechi si nu platesc TVA, oare ar fi corect?
Multumesc pentru recomandare.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 07 Aug. 2012
Avand la baza constatarea daunei, intocmiti PV de casare. Pentru vanzarea epavei se intocmeste factura cu TVA. In cazul in care in care in Procesul-verbal de casare se precizeaza ca rezulta un deseu valorificabil, este bine ca acesta sa fie predat la unitati specializate de colectare a fierului vechi (nu la persoana fizica- deoarece acesta nu va poate elibera documente justificative). In cazul in care predati catre unitati specializate, in urma casarii nu se colecteaza TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Aug. 2012
Am inteles.Multumesc.Mai am o intrebare.Oare as putea sa vind la persoana fizica epava cu o valoare mai mica decit valoarea ramasa neamortizata (45.000) sa zicem cu 5000 daca as mentiona in PV de casare ? Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x