Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare apartament prin CMI- ce impozit se plateste?

In anul 2012 un Cabinet Medical Individual(CMI) a cumparat un apartament prin credit ipotecar. Pentru acest apartament nu s-au dedus cheltuieli si nu a fost sediul social al cabinetului, a fost achizitionat pentru uz personal al reprezentantului legal al cabinetului, doar ca atnci cand s-a cumparat contractul de vanzare-cumparare a fost facut pe Cabinet Medical Individua prin reprezentant legal Domnul X. Peste 3 ani, reprezentantul legal al apartamentului Domnul X a decis sa vanda apartamentul. Ce fel de impozit se plateste la vanzarea apartamentului? 16% din venit? Sau 2% din transferul imobilului? Mentionez ca apartamentul inainte de vanzare este tot sub ipoteca pentru ca nu s-a achitat tot creditul. Fiind cumparat prin CMI acum la vanzare CMI trebuie sa faca factura cum ca a vandut acest apartament? Aceasta factura este considerata Venit? Trebuie platit impozit de 16%?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 15 Oct. 2015
Imobilul achizitionat pe cabinet este grevat de ipoteca si nu poate fi vandut pentru ca este creditat de banca, deci va trebui incheiat un contract de novatie in trei (si banca) prin care se va face transferul creditarii sau a imobilului daca se achita integral. Din punctul de vedere al cabinetului se calculeaza suma primita de la cumparator pentru cedarea contractului, impozitarea fiind cu 16% pe diferenta dintre valoarea primita si ratele platite.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x