Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Valoarea la pret de vanzare cu amanuntul

Buna seara! am urmatoarea situatie la firma care o analizez ptr licenta. Ea tine evidenta marfurlor la pret de vanzare cu amanuntul evaluat la inceputul perioadei de gestiune la 124.000 lei, tva 24% si adaos=26100. In cursul perioadei societatea se aprovizioneaza cu marfuri in val de 500000 lei, tva 24%, adaos fiind de 30%.Val marfurilor vandute este de 843.200 inclusiv tva. Dupa inventariei se constata plus de marfa evaluat la 1860 la pret de vanzare cu amanuntul , tva 360, adaos 300 lei. Cum se determina valoarea la pret de vanzare cu amantul a stocului de marfa pe total si respectiv pe componente( cost de achizitie, tva , adaos) ?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 22 Feb. 2015
Gestiunea stocurilor nu se tine cu TVA. Aceasta se aplica in momentul vanzarii. Pretul pentru marfa, se calculeaza la valoarea de achizitie fara TVA, la care se aplica adaosul comercial, valori care se inscriu pe NIR si marfa intra in gestiune la aceasta valoare. In momentul vanzarii se aplica cota de TVA care se colecteaza. Daca aveti un plus de marfa de 1860 lei aceasta este valoarea de gestiune cu adaosul aplicat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x