Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Un SRL are achizitie de masini pe firma

Am preluat un SRL care are in evidenta 3 masini cumparate in interval de cateva luni.Acest SRL nu are sofer angajat.Ele sunt folosite de asociatul unic si de catre angajati ptr.aprovizionarea societatii.Pot sa deduc integral TVA-ul chiar daca nu se face foaie de parcurs?
Multumesc mult.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 03 Sep. 2014
Daca societatea detine un parc auto de 3 autovehicule dar nu are sofer angajat pentru acestea, persoana desemnata de catre reprezentantul legal sa foloseasca aceste autovehicule in interesul societatii in baza unei decizii este delegata sa le utilizeze si are obligatia prezentarii documentelor justificative pentru inregistrarea cheltuielilor, conform prevederilor Codului fiscal. Aceste documente sunt: foaie de parcurs, decont de deplasare, decont de cheltuieli etc. Daca persoanele care utilizeaza autovehiculele nu prezinta documente justificative, inregistrarea cheltuielilor se face ca nedeductibile, la fel si taxa, indiferent ca autovehiculele au fost utilizate la aprovizionare sau in alt scop economic pentru societate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x