Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Termen transmitere Revisal pentru Decizia colectiva

Buna ziua,

Daca majorarea salariului minim la 975 lei de la 01 ianuarie 2015 este prevazuta in Decizia colectiva pentru toti salariatii, care este termenul legal de transmitere a acestui act la revisal?

Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 30 Dec. 2014
Conform prevederilor Codului muncii, art. 17 alin. 3 lit. k si alin. 5, orice modificare a salariului de baza impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege. Prin HG nr. 500/2011, actul normativ care reglementeaza Registrul de Evidenta a Salariatior, se prevede ca orice modificare a salariului se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoaredar exista si o exceptii in anumite situatii. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x