Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Subventie somaj - facilitati/monografie

Buna ziua,

Firma noastra angajeaza pe baza unui contract de munca, pe perioada determinata un student pe perioada vacantei. Care sunt facilitatile de care beneficiaza firma din punctul de vedere al contributiilor la asigurarile sociale si care este monografia contabila aplicabila.

Multumesc anticipat.
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 05 Aug. 2015
Baza legala pentru incadrarea pe perioada vacantei este Legea 76/2002 si Legea 335/2013 care reglementeaza efectuarea stagiului de catre absolventii de invatamant superior. Angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare. Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj, perioada maxima de acordare a stimulentului financiar prevazut fiind de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Din punct de vedere contabil, suma se deduce din bugetul asigurarilor pentru somaj in urma cererii depuse.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Aug. 2015
Multumesc mult pentru ajutor, ati avea si o monografie contabila?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Aug. 2015
Se utilizeaza contul 437
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x