Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Somaj angajat cu jumatate de norma

Un salariat angajat cu jumatate de norma poate beneficia de somaj? I-am completat anexa 26 pentru somaj, dar nu am gasit nicaieri sa scrie despre norma de lucru. Unde trebuie sa precizez ca nu este angajat cu norma intreaga in aceasta declaratie?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 15 Mar. 2013
Buna ziua, Art. 34 - Legea 76/2002 actualizata 1^2 Pentru persoanele incadrate cu contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare prevazut la alin. 1 lit. a se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate in baza contractelor individuale de munca cu timp partial ART. 39 1 Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. 1, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza: a 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an; b 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani; c 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani. 2 Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. 1 este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza: a 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an; b suma prevazuta la lit. a la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare. 3 Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. 2 lit. b, sunt: a 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani; b 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani; c 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani; d 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani. 4 Pentru persoanele care au fost asigurate in baza unui contract de asigurare pentru somaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. 2 lit. b, se va avea in vedere venitul lunar declarat in contractul de asigurare pentru somaj. Puteti beneficia de somaj chiar daca ati lucrat cu norma partiala. Se va calcula stagiu de cotizare proportional cu durata timpului lucrat. Cu toate ca in adeverinta nu se poate specifica norma de lucru, la Somaj se merge cu copie a Contractului de munca asa ca se poate vedea durata timpului de lucru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x