Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate in insolvabilitate , modalitati de rezolvare .

O societate a primit un pv de declarare a starii de insolvabilitate cu bunuri sau venituri urmaribile ( in conditiile in care nu mai desfasoara nici o activitate din 2010, iar ca bunuri este luat soldul de marfa aflat scriptic in bilant , mai putin existent in fapt ). S-a stabilit si raspunderea solidara pentru cei doi administratori ca persoane fizice. Intrebare : ce modalitate de a rezolva aceasta problema exista ? ( in conditiile in care nu au posibilitati de plata si nici bunuri ca persoane fizice ? ) Aflata in acesta stare de insolvabilitate , poata sa inceapa activitatea ( comert cu produse alimentare ) ? Trebuie sa anunte organul fiscal ? Va multumesc .
Adaugata in   Studii de caz Codul fiscal

2 raspunsuri


la 13 Mar. 2015
Starea de insolventa este o etapa pentru societatea aflata in imposibilitate de plata spre lichidare. Atragerea raspunderii administratorilor inseamna recuperarea datoriilor societatii de la acestia urmand ca societatea sa fie administrata de un lichidator. De la data procesului verbal de predare nu mai puteti face nici o operatiune economica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Mar. 2015
Faptul ca nu ati precizat clar cine a emis procesul verbal, mai poate fi situatia in care un executor a deschis actiunea de recuperare, urmand ca urmatoarea etapa sa fie insolventa, caz in care puteti desfasura activitate economica pana la instiintarea din partea lichidatorului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x