Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

serviciile de montaj duc la cresterea valorii unui imobil?

Buna ziua,firma noastra a achizitionat profile metalice in val de 3000 de lei pentru amenajare arhiva, serviciile pe montaj sunt in val.de 2000 de lei.
Intrebarea mea este daca si valoarea montajul poate duce creste valoarii imobilului?

1 raspuns


la 22 Apr. 2014
Depinde pentru ce au fost achizitionate profilele metalice, sintagma "amenajare arhiva" fiind destul de vaga. In cazul in care s-au confectionat rafturi ce vor fi utilizate in arhiva (care va functiona intr-o incapere déj? existenta in cladirea respectiva), atunci aceste profile si costul montajului nu vor creste valoarea cladirii. In cazul in care profilele metalice s-au utilizat pentru extinderea, modernizarea sau reparatia unei cladiri in care va functiona arhiva, atunci valoarea cladirii se va majora cu costul profilelor si al montajului acestora. Aveti in vedere prevederile Sectiunii 8 pct.107 din Ordinul nr.3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, costul reparatiilor efectuate la imobilizările corporale, în scopul asigurării utilizării continue a acestora, trebuie recunoscut ca o cheltuială în perioada în care este efectuată. Sunt recunoscute ca o componentă a activului, sub forma cheltuielilor ulterioare, investitiile efectuate la imobilizările corporale. Acestea trebuie să aibă ca efect: - îmbunătătirea parametrilor tehnici initiali ai acestora si - să conducă la obtinerea de beneficii economice viitoare, suplimentare fată de cele estimate initial. Obtinerea de beneficii se poate realiza fie direct prin cresterea veniturilor, fie indirect prin reducerea cheltuielilor de întretinere si functionare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x