Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

sediu social folosit si ca locuinta personala?

Asadar vrem sa ne consiliati si sa ne oferiti solutii privind :
o cladire a carei constructie a durat aproximativ 5 ani,a fost finalizata in
02.10.2013 si pe care in prezent o folosim drept sediu social si totodata locuinta personala.Mentionam ca inregistrarea ei la Registrul Comertului ca si sediu social a fost facuta in ianuarie 2015.Ingrijorarea noastra provine din faptul ca nu avem intocmit nici un document care sa ne acopere legal folosirea cladirii si ca locuinta personala pentru administratorul firmei . Precizam ca se afla in patrimoniul societatii .
Intentionam sa achizitonam un apartament in Bucuresti tot pe firma si dorim sa ne consiliati care sunt formele legale prin care putem justifica cumpararea lui si ulterior decontarea cheltuielilor generate de acesta neavand nici un punct de lucru in Bucuresti.
Pe viitor (15-20 ani) dorim sub o forma legala avantajoasa trcerea acestor doua cladiri pe persoana fizica respectiv in proprietatea administratorului firmei.

1 raspuns


la 24 Mar. 2015
Inregistrarea cladirii la onrc ca sediu social, nu inseamna ca societatea desfasoara activitatea in acea locatie. Ca investitie, societatea a scazut cheltuielile cu amortizarea din rezultatul exercitiului, dar va trebui sa aveti in vedere aplicarea TVA la vanzare. Din punct de vedere legal, firma are in patrimoniu imobilul, la care aplica amortizarea cheltuielilor, indiferent de utilizarea acestuia. Acelasi lucru se va intampla si cu apartamentul pe care doriti sa-l achizitionati pe societate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x