Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SC construieste in regie proprie un bloc de locuinte in vederea vanzarii lor.

Societatea are ca activitate principala "Comert cu amanuntul al materialelor de constructii". Avand un teren inregistrat pe societate , vrem sa construim un bloc de locuinte - incepand din septembrie 2014 cu finalizare in octombrie 2015 - in regie proprie, destinat vanzarii.
Pentru ridicarea acestui bloc vom folosi atat materiale achizitionate acum de la furnizori, dar si materiale de constructii pe care le avem inregistrate deja in contul 371 .
V-as ruga sa ma ajutati cu inregistrarile contabile in acest caz.
Locuintele fiind destinate vanzarii , se considera productie in curs de executie,respectiv 331=711 si la inceput de luna 711=331 cu valoarea cheltuielilor lunare , iar la finalizarea constructiei se inregistreaza produsul finit - 345=711 - pentru fiecare apartament in parte? sau se foloseste inregistrarea 231=722 cu val.cheltuielilor lunare iar la final 212=231?

1 raspuns


la 30 Sep. 2014
Daca societatea are ca activitate principala comertul cu amanuntul a materialelor de constructii, pentru inregistrarea productiei in curs de executie pe contul 331 va trebuie sa aveti si activitatea de contructii de imobile, in caz contrar sunteti nevoita sa inregistrati ca mijloace fice pe 212=231 cum ati prevazut in varianta a doua. Ambele abordari sunt bune, depinde de parteaa finala, precum si de utilizarea unor mijloace financiare externe pentru realizarea proiectului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x