Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Salarii restante societate in faliment

In cazul unei societati intrate in faliment in ianuarie 2013 exista salarii restante din cursul anului 2012. Exista riscul ca salariile restante sa nu fie platite? Mentionez ca societatea a incasat in martie 2013 subventie din agricultura in suma de aproximativ 88.000 lei, dar administratorul judiciar a achitat doar jumatate din salariile restante, urmand ca dupa reevaluarea mijl oacelor fixe sa procedeze la vanzarea acestora si probabil ca din valoarea incasata sa se plateasca restul de salarii. Am inteles ca nu se va face licitatie, ci vanzare directa. Mentionez ca CIM salariati au fost incetate la 09.04.2013, iar salariile aferente lunilor februarie, martie si aprilie se vor plati din fondul de garantare a creantelor salariale. Administratia judrcatoreasca intarzie predarea dosarului privind salariile ultimelor luni, desi situatiile cerute de acesta: state, CIM etc. au fost predate in 22.04.2013, iar sentinta tribunalului in care este declarat falimentul nu specifica expres ridicarea dreptului de administrare a societatii a fostului administrator. Exista riscul ca sa nu mai incasam salariile restante pana la 31.01.2013? Va multumesc!
Adaugata in   Studii de caz Juridic

2 raspunsuri


la 04 Iul. 2013
In cazul falimentului, datoriile salariale sunt prioritare la plata. Aveti in vedere prevederile ART. 123 din Legea nr.85/2006.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iul. 2013
Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x