Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Salariat cu timp de lucru in ture nu mai poate presta munca de noapte

Buna ziua,

Am o salariata despre care vreau sa vorbesc cu dvs. Este angajata pentru munca in schimburi, pentru ca activitatea pe care societatea noastra o are, necesita flux continuu iar angajatii lucreaza in ture de cate 8 ore. O salariata aduce la un moment dat un document, de la un medic de expertiza si i se recomanda la lucreze fara ture de noapte deoarece are capacitatea de munca redusa, pt "colon iritabil". Nu mai avem alte posturi vacante in firma, ca sa poata sa lucreze doar pe schimbul 1 (ture de zi). Cum as putea, in mod legal, sa incetez contractul individual de munca? Cu ce articol?
Precizez faptul ca atunci cand s-a angajat, salariata stia ca presteaza munca in ture si e specificat in contractul individual de munca timpul de lucru in ture, cu schimburi de cate 8 ore.

Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 20 Iul. 2016
Contractul de munca incheiat cu angajatul are specificat timpul de lucru, in schimburi, cu ture de noapte avand in vedere specificul activitatii si fluxului continuu de productie, dar in cazul in care doriti sa inceteze relatiile de munca va trebui sa urmati procedurile, neputand invoca situatia in care angajatul nu poate efectua tura de noapte din motive medicale, cel mult puteti cere verificarea diagnosticului precum si parerea unui medic specializat in medicina muncii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x