Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Retragere numerar

Cum trebuie procedat in urmatoarea situatie pt o societate care are 7 puncte de lucru. Care este plafonul de casa pt. retrageri/zi, cum trebuie inregistrate (nota contabila ) si care sunt documentele care trebuie sa stea la baza acestor retrageri? Este corect sa se tina reg de casa pe fiecare punct de lucru sau trebuie tinut un singur reg /societate? Mentionez ca se fac retrageri la 1-2 zile/fiecare punct de lucru si depunerea in banca se face dupa cateva zile.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 12 Mai. 2016
Regimul plafonului de casa pentru societatile comerciale este in functie de incadrarea punctului de lucru. Acesta poate fi cu certificat separat si va avea un regim similar firmei mama, sau poate fi organizat cu autonomie limitata fata de sediu. In primul caz se actioneaza separat contabilitatea fiind preluata la final de perioada, iar in cel de-al doilea punctul de lucru este doar un punct de vanzare, achiztiile fiind organizate la nivel de sediu, deci ai retragerile vor fi considerate pe societate, dar registrul de casa se va tine separat pe fiecare punct de lucru. Depunerea numerarului in banca se face ori de cate ori acesti bani nu sunt necesari pentru sustinerea activitatii curente si respectarea prevederilor legale privind detinerea de numerar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x