Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Regularizare CASS 2012

Bună ziua! Am venituri din profesii libere, iar anul trecut în luna octombrie mi s-a emis decizie de regularizare a CASS pentru anul 2012. Decizia respectivă a fost publicată pe site-ul ANAF în luna aprilie 2018, când suma respectivă ar fi trebuit să fie deja prescrisă. Din păcate nu am depus contesta?ie în termenul de 45 de zile. Ce se mai poate face acum? Este vorba despre o sumă destul de mare. ANAF nu ar trebui să anuleze decizia de impunere, având în vedere faptul că nu mi-a transmis decizia până la sfâr?itul anului 2017? Mul?umesc!
Adaugata in   Studii de caz Cass pfa

3 raspunsuri


la 16 Iul. 2018
Daca ANAF a emis decizia si nu ati contestat-o in termen puteti doar sa deschideti actiune in justitie pentru a amana executarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Iul. 2018
Multumesc. Nu doresc să amân executarea, dacă este nevoie voi plăti. Însă nu înteleg cum mă pot executa pentru o sumă de bani care mi-a fost comunicată după ce a fost prescrisă. În plus, contributiile la sănătate erau cheltuieli deductibile în anul 2012. Nu ar trebui să recalculeze impozitul pe venit plătit în anul 2012 ?i să îmi returneze suma plătită în plus?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Iul. 2018
Prescrierea datoriilor catre buget este de 5 ani de la consemnarea datoriilor, respectiv iunie 2018, iar calculatia si emiterea regularizarii la finalul termenului trebuia contastata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x