Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

registrul de casa lei-valuta

Spuneti-mi cum sa procedez, corect, in urmatoarea situatie: ce documente la registrele de casa trebuie sa intocmesc :

- din numerar casa in lei patroana schimba o anumita suma in euro pentru care aduce bon de schimb valutar, dar pe bon este trecut numele ei nu al firmei. Ce document de iesire de numerar intocmesc pentru iesirea de numerar din casa in lei si ce document intocmesc pentru intrarea de euro la casa in valuta? Este suficient doar bonul de schimb valutar pe care nu apare numele firmei?
- din casa in euro, banii ii da soferului ca avans spre decontare pentru care el aduce bonuri in valuta ce reprezinta tot felul de taxe auto pe teritoriul intracomunitar. Daca bonurile sunt de valoare mai mare decat avansul pe care l-a primit in euro se poate deconta diferenta din casa in lei ? Cum procedez ? Ce documente intocmesc ?
Daca avansul spre decontare se acorda in valuta iar bonurile aduse la decontat sunt in valuta, la ce curs le evaluez pentru inregistrarea in contabilitate ?
Multumesc.

Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 05 Iun. 2012
- inregistrati schimbul valutar in baza bonului de schimb valutar. - diferenta o platiti din casa avand la baza disp de plata in valuta. - Documentele bonurile, rovignete etc le inregistrati la cursul euro din data depunerii decontului. - Diferenta de decontat o faceti la cursul din data emiterii dispozitiei de plata. - La sfarsitul lunii evaluati soldul din casa la cursul comunicat de BNR.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x