Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

registru inventar completare corecta

Buna ziua!

In urma inventarierii s-a constatat la magazin o lisa de 10.000 lei pe care am inregistrat-o pe cheltuieli. Cum inregistrez in registrul inventar? in urma inventarierii valoarea contului 371 este de 267 000 lei. Nu stiu cum inregistrez rubricile valoarea contabila si valoarea de inventar.


Multumesc!
Maria
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 27 Mai. 2014
Conform Legii Contabilitatii nr.82/1991, valoarea contabila si valoarea de inventar se completeza conform datelor din contabilitate si a celor obtinute prin inventariere. La rubrica valoare contabila se inregistreaza soldul contului 371 reflectat in balanta de verificare. Valoarea contabila sau valoarea de intrare se stabileste la data intrarii in patrimoniu a bunurilor. Evaluarea elementelor patrimoniale cu ocazia inventarierii se face la valoarea actuala sau de utilitate a fiecarui element,denumita valoare de inventar, stabilita in functie de utilitatea bunurilor in unitate si pretul pietei. In intrebarea dvs. fiind vorba de o diferenta in minus cu ocazia inventarierii,aceasta se inregistreaza pe seama amortizarii atunci cand deprecierea este ireversibila sau se constituie provizion atunci cand deprecierea este reversibila, valoarea acestor elemente mentinandu-se la valoarea de intrare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x