Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Registre cabinet avocat

Buna ziua, mi-am infiintat un cabinet de avocatura, la care contabilitatea se tine in partida simpla. Am cateva nelamuriri majore, pentru mine
- daca tin contabilitatea intr-un programa (saga PS) mai am obligatia de a depune la ANAF registrul jurnal de incasari si plati , pentru inregistrare? Daca da, ce mai completez eu in acest registru daca el se genereaza electronic? (saga PS respecta conditiile impuse de ordinul 1.040/2004 legat de formulare)
- deplasarea mea in interesul activitatii o fac cu o masine pe comodat. La fiecare deplasare intocmesc ordin de deplasare si dau pe cheltuiala contravaloarea combustibilului (nr km x consum(%) x pretul /l). Sunt obligata in acest caz sa am bon de combustibil care se acopere consumul din ordinele de deplasre? Ce fac daca nu am bon combustibil?
- sau dau direct pe cheltuiala bonul (mai este valabila regula cu 50% din valoare este cheltuiala deductibila)
-daca nu sunt platitor de TVA, trebuie sa am mentionat codul meu fiscal pe bonul de combustibil, sau factura pentru a fi cheltuiala deductibila (ori aceasta conditie este valabila doar pentru platitorii de TVA, ca sincer nu am inteles)
Multumesc
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 12 Mai. 2013
Buna ziua. 1. Chiar daca tineti contabilitatea - simpla - intr-un program, in registrul de incasari si plati treceti rulajul din luna. Acest registru este obligatoriu de avut si de completat. 2. Cand mergeti in delegatie cu auto trebuie sa intocmiti ordin de deplasare unde veti trece toate cheltuielile efectuate cu deplasarea. 3. Pentru faptul ca nu sunteti platitor de TVA (in opinia mea, pentru ca nu scrie nicaieri) atunci nu mai conteaza daca aveti sau nu CF mentionat. Da, mai este valabila regula de 50% din valoarea bonului, conditie in care va incadrati si d-voastra. Si atunci, la bonul de combustibil, deduceti 50% din valoarea bonului si 50% este NEDEDUCTIBIL, fapt care, la sfarsit de an va cam da dureri de cap pentru ca aceste cheltuieli nedeductibile se adauga la calculul impozitului pe venit si veti avea o baza mai mare din care veti calcula 16% pentru stat. Sa aveti o zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Mai. 2013
Va multumesc pentru raspuns
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x