Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reevaluare cladire

In data de 01.12.2008 s-a facut o reevaluare la cladirea societatii.
A urmat reevaluarea in anul 2011cu notele contabile corecte.
In ianuarie 2013, administratorul mai face o data un raport de evaluare al cladirii chiar daca nu au trecut cei 3 ani. Este corect sa fac modificarea si in contabilitate plus modificarea amortizarii?
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 06 Mar. 2013
Buna ziua, Reevaluarea cladirilor se face la maxim 3 ani. Codul fiscal art. 253 prevede: (2) ,,Cota de impozit se stabileste prin hotarare a consiliului local si poate fi cuprinsa intre 0,25% si 1,50% inclusiv. La nivelul municipiului Bucuresti, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti,,. 6) ,,In cazul unei cladiri care nu a fost reevaluata in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta, cota impozitului pe cladiri se stabileste de consiliul local/Consiliul General al Municipiului Bucuresti intre 5% si 10% si se aplica la valoarea de inventar a cladirii inregistrata in contabilitatea persoanelor juridice, pana la sfarsitul lunii in care s-a efectuat prima reevaluare. Fac exceptie cladirile care au fost amortizate potrivit legii, in cazul carora cota impozitului pe cladiri este cea prevazuta la alin. (2); Asadar este corect sa faceti modificarile, chiar daca nu au trecut 3 ani.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Mar. 2013
In cazul in care s-a facut reevaluarea cladirii in ianuarie 2013, aceasta se va inregistra in contabilitate chiar daca nu au trecut cei 3 ani de la ultima reevaluare. Totodata, se va depune la Directia de impozite si taxe locale raportul de evaluare insotit de balanta, hotararea AGA, fisa de amortizare si nota contabila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x