Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

reduceri comerciale primite/acordate

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie. Factura de marfa de la furnizor, cu discount, practic primesc cateva bucati gratis (imi factureaza 10 bucati plus inca 4 la pretul de 2 lei/buc si imi da discount de 8 lei). Diminuez valoarea marfii cand o inregistrez (inregistrez 14 bucati la pretul celor 10). Dupa cateva zile primesc factura cu minus pentru o parte din marfa, printre care si marfa la care am primit reducere. Am cu minus 2 bucati si cu plus o parte din discount-ul acordat initial.
Problema mea este ca nu stiu cum sa inregistrez corect. Pretul unitar de achizitie (daca am diminuat valoarea marfii cu discount-ul) este diferit de cel de pe factura de retur. Cum ma sfatuiti sa fac? Cum sa inregistrez discount-ul?
Si o alta problema...Daca am un bon fiscal emis, pe care este trecut discount (rabat), pot inregistra acest discount pe 707 cu minus? Sau pe ce cont ar trebui inregistrat?
Multumesc
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 15 Iun. 2016
Inregistrarea in gestiune a marfurilor cu discount se face justand pretul pe produs sau ca inregistrare discount pe venituri. Daca returnati produsul veti face retur la pretul de achizitie cu discount ajustand intrarea. Pe un bon fiscal nu poate sa apara doar rabat ci si produsul cu valoarea sa, astfel ca inregistrarea reducerii este corecta pe venituri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x