Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

rebate conform contract de transport extern monografie

Buna ziua am nevoie de ajutorul dvs, lucrez la o societate care are sediul in romania si face parte dintr-un grup de firme straine din anglia, franta etc. contractul cu subcontractorii se face de catre firma din anglia si este specificat in el ca pentru sume mai mari de 6000 de euro li se retine automat un "rebate" in suma de 1.5% din suma, pentru cursele luate cu firma din romania subcontractorii factureaza pe romania , pt cursele cu celelalte tari se factureaza pe fiecare tara in parte, acest rebate se face si el pt fiecare tara in parte. Intrebarea mea este cine trebuie sa factureze acest rebate ? Noi sau subcontractorii ? Care este legislatia fiscala in acest sens si monografia contabila.

Multumesc.

3 raspunsuri


la 28 Iun. 2017
Din punct de vedere tehnic, rebate reprezinta rabat-reducere comerciala de pret pentru valoarea serviciului. Pe factura de transport se aplica reducerea respectiva stabilita prin clauze contractuale si se inregistreaza separat pe cheltuiala, fiind acordata ca o bonificatie clientului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Iun. 2017
Am uitat sa mentionez ca acel rebate se aplica ulterior facturarii.....plata facandu-se la 30 de zile....multumesc pentru raspuns domnul Adrian.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Iun. 2017
Factura pentru reducere se face in rosu, cu minus si se evidentiaza ca o cheltuiala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x