Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Profit nerepartizat

buna ziua
O firma are profit nerepartizat din anii anteriori ,inregistrat in contul 1171, poate sa -l repartizeze la dividende in anul 2013, si ce implica aceasta repartizare din punct de vedere fiscal? Ce documentatie trebuie intocmita in vederea repartizarii?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 22 Oct. 2013
Profitul nerepartizat din anii anteriori ,inregistrat in contul 1171, poate fi repartizat pe dividende in anul 2013. Pentru repartizarea acestuia se va emite o hotarare aga . O persoanã juridicã românã care distribuie/plãteºte dividende cãtre o persoanã juridicã românã are obligaþia sã reþinã, sã declare ºi sã plãteascã impozitul pe dividende reþinut cãtre bugetul de stat, astfel cum se prevede în prezentul articol. Impozitul pe dividende se stabileºte prin aplicarea unei cote de impozit de 16% asupra dividendului brut distribuit/plãtit unei persoane juridice române. Impozitul pe dividende se declarã ºi se plãteºte la bugetul de stat pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare celei în care se distribuie/plãteºte dividendul. În cazul în care dividendele distribuite nu au fost plãtite pânã la sfârºitul anului în care s-au aprobat situaþiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plãteºte pânã la data de 25 ianuarie a anului urmãtor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x