Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Principiu fundamental al eticii

Firma noastra se mandreste cu sistemul sau de remunerare pe bază de merite. Unul dintre angajatii mei a facut o treaba extraordinara pe parcursul întregului an, asa încat merita o recunoaştere considerabila. Din pacate, acesta primeste deja salariul maxim pentru categoria sa salariala iar compania noastra are prea multi angajati în categoria imediat superioara, aşa că nu-l putem promova. Ce sa fac? (este incalcat vre-un principiu fundamental al eticii ?)

2 raspunsuri


la 18 Aug. 2018
O firma trebuie sa evalueze munca fiecarui angajat si sa aprecieze efortul suplimentar si eficienta salariatului. In cazul in care angajatul se evidentiaza prin volumul de munca se acorda prime si bonusuri pentru realizari, vouchere de vacanta, diferite accesorii de munca (laptop, masina etc), in functie de nevoile angajatului (RU ar trebui sa stie care sunt acestea si ordinea lor) si de posibilitatile firmei. In cazul in care angajatul evolueaza calitativ se acorda avansarea in ierarhie, iar firma poate sustine pregatirea acestuia prin diferite cursuri de formare si perfectionare. Deciziile de premiere sau avansare trebuie sa fie luate in baza principiilor de etica si echitate urmarind optimizarea factorului uman si a rezultatelor muncii. La nivel mondial sunt recunoscute cateva standarde de succes pentru resurse umane care se focuseaza pe relatia angajat-firma-optimizare rezultate preluate in franchiza in tara noastra de la organizatii din SUA, Marea Britanie, Austria etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Aug. 2018
Eu sunt angajata cu parttime la o firma international.Si de la sediul din Strainatate primesc evaluarea.Deoarece mi-am echivalat dsiploma in strainatate, am avut cat de cat condisrare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x