Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

prescriere creanta - baza legala radiere din contabilitatea societatii

Buna ziua! O societate areo creanta, a facut actiune in instanta si a obtinut titlul executoriu dar nu a avut ce executa de la debitor si pentru a nu plati executorul nu a mai facut cererea catre acesta. acum au trecum 5 ani de când sentinta a devenit definitiva si executorie( a fost investita), iar noi ca si creditori pentru ca-i prescrisa creanta vrem s-o radiem din contabiliatea societatii.

Poate cineva sa -mi spuna procedura??? ( consider ca o nota explicativa a societatii creditoare prn care sa arate motivele in fapt si-n drept sunt de ajuns. societatea a platit impozit pe venit pentru aceste sue neincasate. Sa transmitem notificare catre debitor prin care sa-i aducem la cunostinta ca deoarece nu am avut ce sa -i executam si s-a si prescris dreptul atunci acea suma este venit pentru societatea sa.)

Astept pareri. Multumesc!

1 raspuns


la 29 Iun. 2016
Notificarea debitorului deja ati facut-o la executare. Pentru scoaterea creantei din contabilitate va trebuie o hotarare aga sau o decizie a asociatului prin care acesta justifica operatiunea respectiva, aceasta tinand loc de document justificativ de inregistrare contabila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x