Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

plati in numerar conform Legea 70/2015

Buna ziua,
O societate comerciala cu activitate principale de fabricarea painii are deschise puncte de lucru pentru comert cu amanuntul , are 4 magazine tip ABC . Punctele de lucru sunt inregistrate la Registrul Comertului dar nu au C.U.I. separat de cel al societatii mama (nu au peste 5 salariati) si nici conturi bancare separate, fiecare magazine ABC are casa de marcat separat .
Intrebare:
1.Trebuie intocmite registre de casa pentru fiecare din punctele de lucru si inregistrate in analitice diferite sau se centralizeaza la nivel de societate si se intocmeste un singur registru de casa? Plafonul de incasari/plati zilnic se stabileste la nivel de societate sau pentru fiecare punct de lucru?
De exemplu, pot afectua plati de 9000 lei/zi pe toti furnizorii - pe casieria unui punct de lucru, dar 40.000 lei pe total societate?
2.Plati zilnice in numerar de la acestia pot depasi plafonul de 5000 leizi conform L70/2015 daca ele se fac din puncte diferite de lucru ale aceluiasi furnizor PJ? Pe facturile fiscale si chitantele apare denumirea societatii furnizor precum si a locatiei reprezentand punct de lucru , dar codul fiscal este acelasi.
3.Plafoanele prevazute in Legea 70/2015 sunt aplicabile pe fiecare puncte de lucru ( magazine ) in parte?

Multumesc

2 raspunsuri


la 17 Feb. 2016
Pe fiecare punct de lucru se tine un registru de casa pentru a evidentia operatiunile de incasari desfasurate cu numerar urmand ca predarea soldului catre firma sa fie periodica, punctul de lucru neputand efectua plati
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Feb. 2016
Multumesc pentru raspuns, O zi buna!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x