Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plata creditori externi (societate)

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: societatea este cu sediul in Romania, actionarul este o persoana fizica de nationalitate canadiana. Acesta a creditat societatea de-a lungul timpului cu sume de bani, sume care au fost trimise nu din contul dumnealui personal, ci din contul firmei pe care o conduce acolo. Lucrez la aceasta firma de 2 luni, iar persoana dinainte intocmea, in cazul restituirilor in numerar, dipozitie de plata catre firma din Canada. Personal nu mi se pare corect sa platesti catre o persoana juridica si sa ai ca document justificativ o dispozitie de plata. Cum credeti ca ar fi corect sa procedez?

Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 08 Mai. 2015
Contractul de imprumut daca este incheiat intre firma si asociat este normal ca incasarea sa fie din partea asociatului. Daca incasarea este din contul firmei canadiene este posibila tranzactia ca achitare de dividende. Restituirea se poate face catre asociat in cazul in care aveti contract de creditare intre parti, dar regulamentul bnr nu permite compensari externe fara aprobare speciala, firma putand fi penalizata. In opinia mea banii primiti nu trebuie inregistrati ca creditare ci ca incasare necuvenita urmand a restitui sumele primite, sau ca avans pentru achizitii care nu se finalizeaza.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x