Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plafon plata dividende in numerar.

Va adresam rugamintea de a ne trimite opinia dumneavoastra privind posibila interpretare de eludare a legii 70/2015 in situatia in care AGA s-ar intruni in doua sedinte diferite si ar emite tot atatea hotariri prind distribuirea de devidende din profiturile nete nerepartizate din anii precedenti.

In speta, avem o hotarare AGA, din 01.06.2016, care stabileste plata de dividende din profitul net ramas nerepartizat, aferent anului financiar 2014, catre fiecare asociat, in suma 15.000 lei. Conform Legii 70/2015, putem achita in numerar fiecarui asociat 10000 lei/zi o singura data, restul sumei de 5000 lei se va achita numai prin virament bancar.

Va intrebam daca, in 2016, mai putem emite inca o hotarare AGA, prin care fiecare asociat sa mai poata primi inca 15.000 lei, platile efectaindu-se in aceleasi conditii ca cele de mai sus? Nu cumva cele doua hotarari ar putea fi interpretate ca genereaza plati legate, desi nu au la baza acelasi document, respectiv aceeasi hotarare AGA? Ar putea fi invocata in acest caz intentia de a eluda legea tocmai pentru a achita in numerar catre o persoana 20000 lei in loc de 10000 lei?

Va multumim.

1 raspuns


la 01 Iun. 2016
Hotararea aga pentru distribuirea de dividende nu se face prin alocarea partiala a rezultatului obtinut, deci nu poate avea doua etape. Hotararea adunarii generale a asociatilor poate repartiza pe dividende profitul, il poate reinvesti sau ramane nerepartizat. In cazul in care exista doua hotarari, ultima este cea care ramane valabila. Plata dividendelor cu numerar poate avea loc in limitele plafonului de plati cu numerar catre persoane fizice, respectiv 10000 lei, diferenta necesitand virament bancar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x