Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA vanzare second hand

Buna seara.
Am si eu o intrebare in legatura cu activitatea unui PFA (neplatitor de TVA) cu obiect de vanzare haine second hand. Cum se face corect NIR la marfa cumparata la kg si vanduta la bucata, dar nu la acelasi pret cu care a fost facut nir-ul (adica: la interval de o saptamana, pretul hainelor nevandute scade mereu , de ex., 5 lei, apoi 4 lei, pana la 1 leu/buc). Cum trebuie facuta corect inregistrarea si daca e legal sa se modifice pretul, ajungand spre finalul lotului chiar sub pretul de achizitie.
- E posibil ca pentru hainele care nu se mai pot vinde sa se faca un proces verbal de casare si sa fie scoase din gestiune, si daca se plateste impozit pe venit pentru ele, desi venitul nu se realizeaza.
Va multumesc.

1 raspuns


la 11 Nov. 2013
receptia marfii - se intocmeste NIR-ul . Separat intocmiti o anexa cu transformarile facute pe articole , anexa pe care o atasati facturii. Ex. conform facturii primite avem: - greutate totala haine =10 kg - pret 10 lei - valoare factura 100 lei Din transformare au rezultat articolele conform PV anexa: - 50 buc articol X cu P/U 1 leu, valoare 50 lei - 20 buc articol Y cu p/u 2 lei, valoare 40 lei - 10 buc articol Z cu p/u 1 leu, valoare 10 lei Valoare totala anexa 100 lei Astfel se stabilesc si preturile de vanzare cu amanuntul. Atentie ! Valoarea totala a anexei trebuie sa coincida cu cea din factura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x