Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA sau angajat?

Buna ziua,

La compania la care lucrez s-a propus angajatilor din domeniul IT sa devina PFA.
In cazul de fata, ca PFA ar emite o singura factura de prestari servicii catre companie. Angajatii pot deveni PFA daca au o singura firma catre care emit factura, sau in momentul de fata este mai avantajos sa ramana angajati?

Va multumesc si va doresc o saptamana buna,
Anca
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 25 Mar. 2013
Buna ziua, In calitate de PFA trebuie sa isi tina contabilitatea (singuri sau sa angajeze un contabil). Trebuie sa isi depuna declaratiile si sa isi achite contributiile sociale si impozitul. In calitate de angajat, se platesc contributiile si impozitul, dar de declarat declara societatea angajatoare. Depinde de fiecare pentru ce opteaza.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Mar. 2013
Ar trebui sa va faceti niste calcule Ca PFA ar fi un pic de bataie de cap in sensul ca trebuie tinuta evidenta contabila in partida simpla O PFA trebuie sa plateasca urmatoarele impozite si contributii: - CAS, care este 244 lei lunar (daca singura sursa de venit este cea realizata de PFA) - CASS ,care este 5,5% din venitul net realizat - Impozit pe venit, care este 16% din venitul net mai putin contributiile sociale - Contributia pentru concediile medicale, care este 0,85% din venitul net Numai bine!
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x