Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA - masini folosite in scopul obiectului de activitate

Buna ziua!

Un PFA cu cod CAEN 7711 - Activitati de inchiriere si leasing cu autoturisme si autovehicule rutiere, vrea sa inchirieze masini (rent a car) fara sofer.
Acest PFA nu are achizitionate in numele lui masini pe care sa le inchirieze clientilor.
Poate sa faca contracte de inchiriere pentru aceste masini intre PFA si proprietarii masinilor, sa le inregistreze la Administratia Financiara si apoi sa le poata folosi in scopul obiectului de activitate al PFA-ului?

Daca da, toate cheltuielile cu aceste masini, in baza contractului de inchiriere (asigurari CASCO, RCA, combustibil, reparatii etc) sunt deductibile integral sau partial?

Multumesc!

1 raspuns


la 24 Iun. 2015
Utilizarea mijloacelor de transport inchiriate pentru desfasurarea activitatii inregistrate de pfa este normala. Pentru aceasta trebuie sa aveti contract de inchiriere cu proprietarii autovehiculelor, in care sa specificati faptul ca pfa suporta toate cheltuielile de intretinere pe durata inchirierii. Deductibilitatea acestor cheltuieli este integrala daca utilizarea este pentru desfasurarea activitatii economice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x