Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA in concediu crestere copil

Buna ziua

Sunt angajata la o firma cu contract de munca si in paralel detin si un PFA. Daca doresc sa raman in concediu crestere copil, trebuie inchis PFA-ul? Am citit undeva ca se pot obtine venituri pe perioada concediului, dar nu mai mult de 3000 lei pe an. Imi puteti confirma aceasta informatie?
Va multumesc anticipat.
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 02 Dec. 2014
Concediul de crestere a copilului este conditionat in principal de realizarea de venituri impozabile in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. Insa aceasta nu este singura conditie, si nici singura situatie in care se poate beneficia de concediul de crestere a copilului. Persoana care solicita concediu de crestere a copilului trebuie sa indeplineasca simultan urmatoarele conditii: -este cetatean roman, strain sau apatrid -are domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei, potrivit legii -locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora -a realizat, timp de 12 luni anterioare nasterii copilului, venituri supuse impozitului pe venit, conform Codului fiscal -si-a achitat obligatiile fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detine in proprietate Veniturile impozabile la care se face referire pot fi provenite din salarii, activitati independente sau din activitati agricole. In cazul obtinerii indemnizatiei, persoana care se ocupa de ingrijirea copilului va trebui sa-si suspende contractul de munca precum si alte venituri din salarii, activitati independente sau agricole, indemnizatia avand drept scop sustinerea ingrijirii copilului in cadrul familiei si nu obtinerea unor venituri suplimentare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Dec. 2014
Multumesc pt raspuns, desi sunt putin confuza in continuare. Legea 126/2014 spune altceva...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Dec. 2014
In Legea 126/2014 este vorba despre persoanele care au incasat indemnizatia si situatiile in care se recupereaza aceasta. Problema este ca veniturile impozabile specificate la art. 1 nu sunt clare, ci doar suma, termenul de desfasurare efectiva a unei activitati este general si interpretabil.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x