Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Operatiunile de constituire, majorare si diminuare a capitalului

As dori, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine cum pot rezolva problema sunt studenta in anu 1 si nu prea ma descurc cu bazele contabilitatii.as dori si eu ajutor pentru rezolavarea .Cel mai bine m-as putea lamuri daca mi-ati da o mana de ajutor in rezolvarea problemei urmatoare pentru ca cel mai bine inteleg pe baza unui exemplu rezolvat:
Ştiind că soldul iniţial al contului 1012 ,, Capital social subscris vărsat? are o valoare de 12.000 lei, să se determine soldul final al acestuia în urma efectuării următoarelor operaţiuni:

1. A.G.A. a hotărât majorarea capitalului social prin încorporarea primelor de emisiune cu suma de 1.000 lei.

2. Consiliul de Administraţie al societăţii a decis să acopere pierderea înregistrată în anul anterior din capitalul societăţii în valoare de 2.000 lei.

3. S-a hotărât totodată să se majoreze capitalul social din următoarele surse:

- din rezervele legale cu suma de 250 lei;

- din rezervele statutare cu 345 lei.

Notă: Pentru determinarea soldului final al contului 1012,, Capital social subscris vărsat? se va deschide teul contului.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 06 Nov. 2014
Aceasta este o problema toretica pentru ca sunt mai multe decizii care se pot inregistra in etape si termene diferite. Capitalul social initial varsat este de 12000 lei, urmeaza o majorare din prime cu 1041 cu 1000 lei, apoi o reducere cu 2000 lei a pierderii anterioare, 1174, iar a treia operatiune este de majorare cu 250 lei, cu 1061 rezerve legale si cu 345 lei, , cu 1063 rezerve statutare. Restul este aritmetica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x