Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Numerotare facturi, mai multe puncte de lucru

2 magazine, vanzare cu amanuntul, cu programe de gestiune fiecare. Atunci cand clientul solicita factura sau returneaza un produs se intocmesc facturi. Problema este la retur, pentru ca programele de la magazine nu permit facturi de stornare, asa ca se face doar NIR storno, urmand ca la inregistrarea in contabilitate sa generez eu aceste facturi. Si aici apar diferente la numerotarea facturilor.
De ex.: vine clientul si cere factura pe langa bon. I se da factura nr. 1. Apoi mai vin 2 clienti si returneaza produse. Acolo se face Nir storno, eu cand le introduc fac si facturile storno, numarul 2 si numarul 3. Vine urmatorul client care cere factura pe langa bon. I se da factura numarul 2. Eu nu am cum sa o inregistrez cu numarul asta, ca deja l-am folosit la factura de retur. Cum sa procedez? Mentionez ca programul pe care il utilizez nu accepta serii, doar numere, care niciodata nu se pot repeta. Poate e ceva banal pt. unii, dar eu chiar as vrea sa stiu cum sa procedez corect.
Multumesc!

2 raspunsuri


la 06 Mar. 2014
Puteti emite decizie pentru acordarea de numere si serii de facturi pentru fiecare punct de lucru. Ex. Punctul de lucru 1- serie XXL nr. 001-1000 Punctul de lucru 2- serie ABC nr. 001-1000.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Mar. 2014
Poti sa faci de exemplu: facturi normale de la nr 0001-6000 iar facturi de stornare incepand cu nr 7000. Sper sa-ti fie de folos solutia...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x