Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Munca in schimburi

Buna ziua,

La un magazin alimentar exista in prezent 2 vanzatoare care lucreaza impreuna, zilnic cate 12 ore/zi. Se doreste ca o vanzatoare sa lucreze o saptamana, urmand ca cealalta colega sa stea acasa. In saptamana urmatoare, cea care a avut liber va reveni, si va avea liber cea care a lucrat in saptamana anterioara. Precizati daca ne putem incadra la art. 136 (din acest punct de vedere) referitor la "munca in schimburi".

"Art. 136. [munca în schimburi]
(1) Muncă în schimburi reprezintă orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit căruia salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, şi care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicând pentru salariat necesitatea realizării unei activităţi în intervale orare diferite în raport cu o perioadă zilnică sau săptămânală, stabilită prin contractul individual de muncă.
(2) Salariat în schimburi reprezintă orice salariat al cărui program de lucru se înscrie în cadrul programului de muncă în schimburi."

Daca da, va rog sa precizati cum trebuie completat pontaj, daca se intocmeste vreun act aditional la CIM, vreo notificare sau daca se raporteaza ceva in Revisal.

Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 10 Ian. 2013
Orele lucrate care depasesc norma zilnica nu sunt considerate ore suplimentare, cu conditia ca durata totala a programului de lucru saptamanal sa nu depaseasca 40 de ore. Daca durata zilnica a timpului de munca este de 12 ore, aceasta trebuie urmata pe o perioada de repaos de 24 de ore. Angajatorul are obligatia de a respecta durata normala a timpului de munca de 40 de ore/saptamana . Da, se intocmeste act aditional la CIM in care modificati durata timpului de lucru si se declara in revisal. In pontaj completati orele lucrate conform condicii de prezenta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x