Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie restituire taxa de poluare

Doresc monografie contabila pentru iregistrarea taxei de poluare pentru doua masini (autotractor) recuperata de la Stat. Am primit banii direct in cont cv taxa de poluare, dobanda aferent taxa de poluare si cheltueli de judecata.
In urma castigarii procesului cu ANAF am recuperat taxa de poluare. Am primit banii direct in cont- taxa de poluare+ dobanda aferent taxa de poluare+i cheltueli de judecata.
Am doua cazuri:
1) Masina achizitionata si inregistrata in contabilitate in 2008, este amortizata integral. La aceasta masina taxa de poluare a fost inregistrata pe cheltuiala(635=446,446=5121) suma recuperata partial-primul an(20%):taxa de poluare 2030 lei, dobanda aferent taxei de poluare este de 1626 lei,cheltuieli de judecata 15 lei.
2) Masina achizitionata si inregistrata in contabilitate in data de 07.2011, a caror valoare nu este inca amortizata integral, se amortizeaza in 03.2015. Mentionezi ca taxa de poluare s-a inregistrat in contul 2133 (deci a fost majorat valoarea masinii cu valoarea taxei de poluare),ce s-a recuperat pe cale de amortizare in timp de 4 ani cat este durata de amortizare stabilit conform Legii.
La aceast masina taxa de poluare inregistrat si recuperat de la Stat este de 3471 lei, dobanda aferent taxei de poluare este de 1162 lei.
Va rog,daca ma puteti ajuta in ambele cazuri cu o monografie contabila pentru inregistrarea corecta a taxei de poluare recuperate.

1 raspuns


la 24 Oct. 2014
Faptul ca taxa de poluare a fost inregistrata pe cheltuiala, in cazul recuperarii acesteia se procedeaza la inregistrarea pe venituri, orice suma care intra in cont fiind considerat venit din punctul de vedere al firmei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x