Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie leasing

Daca am avut un leasing pentru o masina pana in luna ianuarie 2013, acum mi-a venit factura pe care a pus-o UNICREDIT LEASING ca incepand cu data de 07.07.2013 se transfera proprietatea asupra autovehicului catre firma. Deoarece am lasat sa fie amortizat in 5 ani, nu cum a fost leasingul pe 4 ani, mai trebuie calculata amortizarea cateva luni - o valoare de 8000 lei. Cum as putea sa vand acest autoturism? Mai trebuie sa-l trec pe firma definitiv si dupa aceea? Pot sa-l vand cu 5000 lei +TVA? Diferenta de 8000-5000=3000 pot sa o trec cheltuiala 6583 nedeductibil? Cum trebuie sa procedez? Care ar fii inregistrarile contabile? Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 11 Iul. 2013
In cazul in care societatea de leasing a transferat dreptul de proprietate, societatea dvs. va trebui sa puna pe rol masina la Directia de Impozite si Taxe Locale de care apartineti . Acte necesare: - Declaratia de inscriere a masinii - Certificat de Atestare Fiscala - eliberat de societatea la care ati facut leasing-ul - Factura reziduala - adica ultima factura - Fisa de inmatriculare (se bate la masina) - Copie cartea masinii - Copie C.I. (carte identitate). Ulterior va trebui schimbat si talonul masinii cu noul proprietar. Dupa efectuarea acestor demersuri, in urma carora masina va fi inregistrata ca fiind in proprietatea firmei, puteti sa o vindeti. Pretul il stabiliti dvs., chiar daca masina nu este integral amortizata.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Iul. 2013
Va multumesc mult pentru ajutor
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x