Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila bunuri cumparate de la o persoana fizica

Un SRL cumpara de la o persoana fizica anumite bunuri:frigider, aragaz, masina gheata, tv, sistem monitorizare video, etc.Se intocmeste un contract de vanzare bunuri si un inventar de predare-primire.trebuie sa mai intocmesc si borderou de achizitie sau e suficient contractul.Daca nici un articol cumparat nu depaseste val de 2500 lei le pot considera obiecte de inventar?
Sistemul de gestiune(unitate+monitor+program) por sa-l incadrez tot la obiect de inventar?
Multumesc ptr.ajutor.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 14 Feb. 2015
Achizitia de la o persoana fizica a unor utilaje, electronice si sisteme de calcul este bine sa fie facute la valoarea de piata, unde trebuie sa cautati mai multe oferte comparative, in caz contrar contractul de vanzare-cumparare poate fi atacabil si are drept consecinta considerarea achizitiilor ca nedeductibile fiscal. Contractul de vanzare-cumparare poate fi incheiat cu sau fara autentificare. Pentru a fi considerat mijloc fix un obiect trebuie sa depaseasca valoarea de 2500 de lei la achizitie, altfel intra in categoria obiectelor de inventar. Programele achizitionate separat au o alta incadrare si contare contabila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Feb. 2015
Buna ziua, pe langa contractul pe care-l incheie cu persoana fizica, trebuie sa intocmeasca si borderou de achizitie ?? In cazul achizitionarii unui utilaj, am inteles ca cel care cumpara trebuie sa retina impozit la sursa si sa-l declare la fisc pe numele persoanei fizice. Este in vigoare o astfel de procedura in cazul achizitiilor de la persoane fizice ? Va multumesc !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x