Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila asociere persoana juridica romana cu pers.jurid.straine.

Descrierea situatie:



"Compania A", persoana juridica romana, incheie un contract de asociere cu "Compania B", persoana juridica straina, inregistrata intr-o tara din afara Uniunii Europene.


Scopul asocierii este de a produce si livra echipamente catre "Compania C", care este persoana juridica straina, insa inregistrata intr-o tara din Uniunea Europeana.


Locul desfasurarii activitatii asocierii este Romania. In consecinta, produsele se realizeaza in aceasta tara si se exporta in tara din Uniunea Europeana.


Insa, liderul asocierii si titluarul de contract cu beneficiarul "Compania C" este, "Compania B"





INTREBARE:



In situatia in care exportul din Romania se face direct catre "Compania C" (in cadrul UE), insa exportatorul, ca reprezentant al asocierii, este "Compania B" (rezidenta in afara UE), va rugam sa precizati daca operatiunea determina obligativitatea de plata a TVA si toate implicatiile fiscale pentru fiecare persoana juridica.





1 raspuns


la 03 Iun. 2016
Asoaierea in participatiune intre persoane juridice romane si nerezidente UE presupune respectarea regulamentelor comunitare pentru producerea bunurilor. Daca materiile prime utilizate sunt achizitionate din cadrul CE se respecta masurile de simplificare pentru TVA. Productia fiind in Romania la achizitie se aplica taxarea inversa pentru achizitia din CE, iar vanzarea daca se face de catre asociatul extracomunitar trebuie colectata taxa ca in cazul operatiunilor de import/export, iar rezultatul realizat la repartizare este grevat de impozitul pentru nerezidenti proportional cu cota asociatului principal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x