Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie bilete la ordin girate si scontate

Buna ziua, am un client care imi face plata cu bilete le ordin cu scadenta la 60-90 zile pe care la randul nostru le giram la un furnizor.
Deoarece sunt foarte multe (pentru o factura primesc mai multe bilete) si pentru siguranta ca le am in copie toate am cerut o fisa furnizorului nostru pentru confruntare si am constat ca cele cu scadenta in noiembrie , decembrie sunt deja incasate (au scontat biletul la banca).
Va rog sa-mi spuneti cum sting clientul si furnizorul
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 18 Nov. 2014
Daca clientul a eliberat bilete la ordin la termen pentru marfurile sau serviciile prestate, va trebui sa bagati la plata aceste instrumente la termen sau chiar inainte. Faptul ca il girati catre un furnizor, inseamna stingerea datoriei dumneavoastra catre acesta in momentul in care le girati si considerand ca plata clientului a fost efectuata la data cand ati facut operatiunea de girare cu formulele 401=403 si 413= 4111. Din punct de vedere contabil, operatiunile pe baza efectelor comerciale se inregistreaza cu ajutorul conturilor 403 - efecte de platit si 413 -efecte de primit de la clienti, urmand ca la data girarii biletului la ordin sa se efectueze inregistrarea contabila 403 = 413 concomitent cu debitarea contului in afara bilantului 8011-giruri si garantii acordate, urmand ca la scadenta, pe baza confirmarii tranzactiei, sa fie creditat contul 8011 -giruri si garantii acordate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x