Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Modificare pret magazin de haine

Buna ziua,

Am un magazin de haine on-line, iar in curand voi deschide si unul fizic. Intrebarea este urmatoarea: Vrea sa modific preturile (sa ieftinesc), care este legislatia in acest sens ?
De exemplu am o geaca, ea costa 400 lei, fiind deja redus de la 600. Contabilul mi-a cerut un document in care sa ii scriu fiecare produs ce pret de vanzare are, cat si pretul intial (cel de la care a fost redus).

Astept un raspuns din partea dvs.
O zi buna!

3 raspunsuri


la 08 Mar. 2015
Pentru activitatea de comert, legislatia nu permite vanzarea sub pretul de cost, deci in cazul prezentat pretul de achizitie nu trebuie sa fie mai mare de 400 lei. Daca faceti reduceri de pret la anumite produse, trebuie sa emiteti o decizie a reprezentantului legal, precum si de inregistrarea campaniei de reduceri la primaria locala. Din punct de vedere contabil, acesta are nevoie de pretul de achizitie si de vanzare pentru NIR, putand ajusta documentul de intrare in cazuri izolate, sau pentru promotii reducerea adaosului comercial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Mar. 2015
Buna ziua, multumesc pentru raspunsul dvs. Nu vand sub pretul de achizitie. Pe mine ma intereseaza daca pot "jongla" cu preturile. Fiind nou deschis la unele produse nu am stabilit exact pretul de vanzare. Dar totusi contabilul mi-a cerut o evidenta in acest sens, adica sa ii trimit pretul de vanzare pentru fiecare produs in parte. Avand destul de multe produse, lucrand singur e greu sa stabilesc pretul final de vanzare. Pe scurt nu vreau sa fac campanie de reduceri, vreau sa modific pretul si atat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Mar. 2015
Pretul de vanzare trebuie definit la intrarea in gestiune. Jonglarea preturilor se face prin campanii promotionale cu procent clar si durata determinata, inregistrate la primarie altfel sunteti pasibila de amenda.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x