Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Modific NIR-ul daca factura de discount vine mai tarziu?

Buna ziua,
Tin evidenta primara la o societate cu activitate in agricultura.
Pentru seminte, erbicide facturile de discount vin la 1 saptamana, 1 luna.
Eu inregistrez marfa primita in baza avizului sau a facturii, cu pretul cu care au venit. Problema mea este ca d-na contabila imi cere sa modific NIR-urile si sa trec valorile cu discount. Nu sunt de specialitate dar nu mi se pare corect sa vin cu o modificare in evidenta primara dupa 1 luna de zile.
Ce ma sfatuiti sa fac sau cum sa fac sa fie corect?

Va multumesc
Cu respect
Nicoleta G.

3 raspunsuri


la 18 Iun. 2015
Discountul se inregistreaza pe documentul de intrare in gestiune daca acesta este acordat pe aceeasi factura, acesta fiind distribuit pe fiecare produs. In cazul in care reducerea este inregistrata distinct intr-o alta factura care este primita ulterior, nu se procedeaza la modificarea documentului de intrare ci se inregistreaza ca o diminuare a cheltuielii si implicit a costului de achizitie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Iun. 2015
Va multumesc pentru promtitudine. Este clar ce trebuie sa fac. Va doresc o zi excelenta Cu stima Nicoleta Gavrila
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Iun. 2015
Cf. paragrafului 76 alin. 2 din OMF 1802/2014 cu aplicabilitate din 01-01-2015, "Reducerile comerciale primite ulterior facturarii corecteaza costul stocurilor la care se refera, daca acestea mai sunt in gestiune. Daca stocurile pentru care au fost primate reducerile ulterioare nu mai sunt in gestiune, acestea se evidentiaza distinct in contabilitate (contul 609 "Reduceri comerciale primite"), pe seama conturilor de terti." In perioada 2009-2014, cat a fost in vigoare OMF 3055/2009 privind Reglementarile contabile armonizate cu Directivele Europene, reducerile comerciale acordate ulterior facturarii se treceau in contul 609 indifferent daca bunurile achizitionate mai erau sau nu in stoc. In speranta ca nu am fost foarte "contabil", dar din dorinta de a mai stavili pornirile de "consultanti" ale unora si altora care au timp de stat pe forumuri si de dat cu parerea in nestiinta de cauza, am utilizat prevederile din LEGE, nimic altceva. Succes! P.S. Si va recomand pe viitor, daca mai aveti nelamuriri, sa utilizati si www.smartbizconsulting.ro, sectiunea Contact.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x