Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

microintreprindere cu sediu permanent in Italia

Microintreprinderea este deschisa in 2014 si are ca obiect de activitate prestari servicii in constructii. Administratorul societatii este asociat unic si unicul angajat al societatii. Pentru ca firma a trebuit sa factureze lucrari de asistenta in constructii pentru o firma italiana pe o perioada mai lunga, a fost indrumata sa-si deschida sediu permanent in Italia. Bun facut. Doar ca acum apar problemele. Una ar fi ca impozitul pe venit este de 4% in Italia va trebui platit acolo. Doar ca contabila zice ca va fi platit si aici fara a exista posibilitatea recuperarii prin credit extern. De ce? Intreb pentru ca Romania are o conventie de evitare a dublei impuneri cu Italia.
Apoi, o alta problema este angajatul care este salariat la firma mama va putea primi diurna? Conteaza ca este si administrator?
Dupa aceea de cate ori contabilul italian ar trebui sa trimita bilant in Romania pentru a se face bilant consolidat?
Banii pot fi adusi in firma mama oricand sunt disponibil sau in anumite conditii?
Multumesc.

1 raspuns


la 30 Nov. 2015
Deschiderea unei reprezentante externe este facila oricarei firme romane, daca aceasta desfasoara o activitate in acea tara, impozitarea fiind facuta local pentru serviciile prestate de reprezentanta. Creditul extern se aplica conform prevederilor codului fiscal persoanelor fizice care se incadreaza in art. 41, si nu persoanelor juridice. Angajatul poate primi diurna daca respecta conditiile legale pentru deplasare externa. Consolidarea situatiilor financiare se face la sfarsitul fiecarei perioade fiscale, urmand ca raportarea situatiilor financiare sa fie facute conform legislatiei fiscale romane. Transferul de fonduri poate fi facut in orice moment, in functie de politica economica a firmei, cu respectarea prevederilor legale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x