Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

microintreprindere 2016 -asociat

Buna ziua,
O microintreprindere infiintata in 2016 avand asociat unic o persoana nerezidenta in Romania(detine o singura firma in Romania), dar care are o alta firma in alta tara membra UE, plateset impozit 1% timp de 24 luni sau nu? Firma are un angajat cu norma intreaga pe perioada nedeterminata.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 10 Aug. 2016
Conform OUG 50/2015, microintreprinderile au o cota de impozitare intre 1% si 3%, in functie de numarul angajatilor astfel: 1% pentru cel putin doi salariati; 2% pentru un singur angajat; 3% fara salariati. Daca in cursul anului numarul de salariati se modifica, cotele de impozitare se vor aplica in mod corespunzator din trimestrul in care s-a efectuat modificarea. Pentru firmele noi, care au cel putin un salariat si sunt constituite pe o durata de cel putin patru ani, vor beneficia de un impozit de 1%, pentru primele 24 de luni de la data inregistrarii firmei cu respectarea unor conditii legale impuse. In concluzie, cota este de 1% daca sunt respectate conditiile legale, pe o durata de 24 de luni.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x