Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Metode de evidenta a stocului in comertul cu amanuntul


Intrebarea nr.1:
O societate comerciala care are ca si obiect de activitate comert cu amanuntul, poate opta pentru aplicarea uneia din urmatoarele metode:
- metoda global-valorica
- metoda cantitativ valorica
sau trebuie OBLIGATORIU sa utilizeze metoda global-valorica?
In caz afirmativ (adica trebuie sa utilizeze obligatoriu metoda global valorica) solicit a se preciza actul normativ si articolul din acesta care conduc la aceasta obligativitate.

Intrebarea nr.2:
Daca utilizarea metodei global valorice nu este OBLIGATORIE pentru comertul cu amanuntul, ce act normativ RECOMANDA, pentru comertul cu amanuntul, utilizarea metodei global valorice ?
( OG 3512/2008 art.30 si art.35 indica doar faptul ca aceasta metoda se poate utiliza EXCLUSIV in comertul cu amanuntul neindicand insa o obligativitate in acest sens.)

Solicit raspusuri separate si explicite la intrebarile de mai sus deoarece am identificat anterior la o intrebare similara un raspuns dat evaziv ... (indicandu-se metodele posibile si mentionandu-se ca recomandata una din metode fara a preciza unde se regaseste aceasta recomandare).
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 24 Ian. 2014
Aveti in vedere prevederile Ordinului nr. 3512/2008 privind documentele financiar contabile, cu completãrile ulterioare si ale Ordinului nr. 1826/2003 pentru aprobarea precizãrilor privind unele mãsuri referitoare la organizarea ºi conducerea contabilitãþii de gestiune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Ian. 2014
Raspunsul primit nu raspunde intrebarilor fiind evaziv si prin consecinta lipsit de finalitate. Va rog sa aveti amabilitatea de a imi transmite un raspuns complet si la obiect la intrebarile (pe care le-am formulat zic eu destul de explicit), adica : - daca exista o obligativitate : cu indicarea actelor normative si a articolelor care impun utilizarea unei anumite metode (si care anume) de evidenta a stocului in comertul cu amanuntul. - daca nu exista nicio obligativitate, agentul economic fiind cel care trebuie sa decida ce metoda doreste sa utilizeze: precizarea explicita a faptului ca nu exista un document normativ in vigoare care sa impuna in Romania utilizarea unei anumite metode de evaluare a stocului detinut pentru comertul cu amanunutul. In cazul in care nu puteti trimite un astfel de raspuns Va rog sa metionati explicit acest lucru pentru a nu mai continua in incercarile mele de a ma lamuri pe aceasta cale asupra problemei puse in discutie. Cu multumiri anticipate ...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x