Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Masa calda acordata salariatilor

Un SRL are trei angajati si doreste sa le acorde o masa calda la pranz la locul de munca. Firma de catering de la care primeste mancarea emite o factura.
1. Tva din factura este deductibil?
2. Cheltuiala cu masa calda se include in veniturile salariale ale fiecarui salariat si se impoziteaza, se calculeaza si plateste doar 16% impozit pe salarii iar contributii sociale, nu ?
3. Cheltuielile cu masa acordata angajatilor sunt deductibile, deoarece sunt supuse impozitului pe salarii, cf art 21 alin (4) lit l din CF ?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 03 Oct. 2012
Art. 55 alin. 4 lit. b din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare si HG 44/2004 privind Normele de aplicare ale codului fiscal pct. 82: In categoria veniturilor din salarii neimpozabile se cuprind: - alocatiile zilnice de hrana pentru activitatea sportiva de performanta, interna si internationala, diferentiata pe categorii de actiuni; - contravaloarea hranei, alimentelor sau numerarul acordat sportivilor pentru asigurarea alimentatiei de efort necesare in perioada de pregatire; - drepturile de hrana in timp de pace, primite de personalul din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala; - alte drepturi de aceasta natura primite potrivit actelor normative specifice, cum ar fi: alocatia de hrana zilnica pentru personalul navigant si auxiliar imbarcat pe nave; alocatia zilnica de hrana pentru consumurile colective din unitatile bugetare si din regiile autonome/societatile comerciale cu specific deosebit; alocatia de hrana acordata donatorilor onorifici de sange; alocatia de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice si altele asemenea. Asadar, in cazul dvs. aceasta masa calda acordata salaritilor, constituie venituri asimilate salariilor care se supun impozitarii. In opinia mea puteti sa le cuprindeti in contul 642; masa acordata salariatilor poate fi asimilata tichetelor de masa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x